Over sumanshu!!!

Wij, dat zijn Will en Petra Keulers , wonen samen met onze hondjes waar wij natuurlijk verzot op zijn, in Echt,in de provincie Limburg.

Ons huis staat buiten de bebouwde kom richting Maasbracht ,in een kleine gemeenschap van in totaal 8 huizen een boerderij met paardenmanege aan de overkant,en een beetje verderop nog een alleenstaand huis.(zie luchtfoto)

Ons huis ligt tussen het Julianakanaal en de snelweg A2. Er is een goede verbinding naar de A2 en ook naar de A73 richting Venlo.

Echt ligt vlak bij de Duitse,en Belgische grens,ongeveer twee uur rijden vanaf Amsterdam,en anderhalf uur rijden van Brussel de hoofdstad van BelgiŽ en een klein uurtje van DŁsseldorf  in Duitsland.

 

Limburg heeft veel bezienswaardigheden,en oude steden wat een bezoekje waard zijn. Maastricht is een oude vestingstad,en Roermond heeft zijn oude kerken,en gezellige winkelstraten,met terrasjes. beiden zeker een bezoekje waard.

 

 

Onze kennelnaam "Sumanshu" is een officieŽl geregistreerde kennelnaam,bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

 

Dit is de enige instantie die officiŽle stambomen verstrekt voor alle in Nederland gefokte rashonden.

De nestjes wat wij fokken worden gefokt volgens de regels van het BRS= Basis Reglement Stambomen van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

(zie www.raadvanbeheer.nl voor het BRS Reglement)

Wij zijn lid van diverse Tibetaanse TerriŽr verenigingen o.a,

TTCA (Tibetan Terrier Club of America) in de Verenigde Staten , en de Belgische Tibetaanse Terrierclub oftewel de BTTC, Internationale Club fŁr Lhasa Apso und Tibet Terrier e.V.( Duitsland)

 

Wij bezoeken de 2 Š 3 jaarlijkse TT wereld congressen, waar bijgepraat wordt,en lezingen gegeven worden over de gezondheidsaspecten van de Tibetaanse Terrier!!

Dit congres wordt iedere 2 Š 3  jaar in een ander land gehouden.

Het laatste congres vond plaats van 14 tot 20 mei 2011 in Harrisburg,Pennsylvania (USA)

Het volgende congress zal in BelgiŽ plaatsvinden op 11 april,in Retie.

 

Wij zijn bekend met,en hebben een goed kontakt met veel TT fokkers wereldwijd, Dit komt enkel ten goede voor de wisseling van bloedlijnen,zodat deze ook een bredere genenpool blijven houden!!!

 

Ons roedel Tibetaantjes, en een Powderpuffje ( onze mascotte) leven allemaal bij ons in huis.

De leeftijden van onze honden variŽren van 15 jaar tot 6 maanden

 

Waarom wij zoveel honden hebben??????????????

( want deze vraag wordt veelvuldig gesteld door mensen wat ons bezoeken )

Gewoon......

omdat wij onze teefjes, waar wij mee gefokt hebben,lekker bij ons thuis houden, en niet afschuiven,of weg doen om plaats te kunnen maken voor nieuwe teven waar wij mee kunnen fokken!!

Dit betekent dat zij nadat zij hun moederplichten hebben volbracht ook nog mogen genieten van onze aandacht,en hun oude dag !!

Vandaar dat u als u een bezoekje brengt, u begroet wordt door een stel zeer enthousiaste Tibetaantjes!

 

Ook hebben wij al onze honden nog in hun lange weelderige vacht, want wij zijn juist op dit ras 'gevallen'  omdŠt hun een langharige vacht hebben. Wij vinden persoonlijk dat wij ons ras willen presenteren zoals ze zijn,puur natuur,met lange haren,en niet kaalgeschoren, omdat dit lekker makkelijk is, om pups groot te brengen!!

 

Verder hebben wij ook enkele reuen in ons bezit die wij af en toe ter dekking geven.

Natuurlijk enkel voor geschikte teven met FCI erkende stamboom,en alle up to date gezondheidsonderzoeken.

 

Wij bezoeken regelmatig nationale en internationale shows in binnen en buitenland met onze honden.

 De showsuccessen kunnen jullie terug vinden op de nieuwspagina van deze website.

 

Onze honden hebben de gelegenheid om buiten te vertoeven als het mooi weer is,ze kunnen naar hartenlust met elkaar spelen. In de streek waar wij wonen is er veel gelegenheid om met de honden te gaan wandelen. Langs het kanaal,in de bossen,en in het veld.

 

De pups wat wij fokken, komen uit weloverwogen combinaties,wij streven naar gezonde,goed gebouwde rastypische honden met een open, vriendelijk en zeer sociaal karakter. Gezondheid en ook het karakter staan bij ons hoog in het vaandel.

 

Vermeerderen kan iedereen!!!

Serieus fokken doe je met een doel,en zeker met een gezonde visie op het ras.

Wij fokken uitsluitend met unieke en uitzonderlijke weloverwogen combinaties waarbij landsgrenzen geen belemmering voor ons zijn.

 

Verschillende Tibetanen die bij ons verblijven zijn uit het buitenland geÔmporteerd, o.a. uit de Verenigde Staten, Engeland,Duitsland,en ook uit CroatiŽ (al komt deze hond uit Nederlandse ouders!! (-:

Deze importen dragen bij aan een bredere genenpool in ons ras.

Ook zijn er pups van onze kennel naar het buitenland geŽxporteerd ,en wel naar De Verenigde Staten,ItaliŽ,Zweden,Noorwegen, Canada, Rusland,Duitsland,BelgiŽ en Engeland.

 

Al onze honden zijn op heupdysplasie, patellaluxatie,en worden jaarlijks op erfelijke oogafwijkingen onderzocht.Wij fokken enkel met combinaties HD-A x HD-A of HD-A x HD-B

Ook moeten de ouderdieren geen tekens van Patellaluxatie hebben,is dat wel zo,dan worden hun uitgesloten van de fok.

Tevens worden ze DNA getest op de afwijkingen PLL en NCL.zie infolink

sumanshu-DNA-NL.htm

 

Onze teven krijgen drie Š vier nestjes in hun hele leven,met een ruimte van zeker een jaar tot anderhalf jaar tussen twee nestjes in. Ook moet de teef er plezier aan kunnen beleven om een nestje groot te brengen. Ze kan,en mag ongestoord bij haar pupjes zijn, en ze op haar manier de spelregels in de opgroei bijbrengen. Niets mooier dan dat...toch?!

 

De pups groeien op in en om het huis. Dit betekent dat zij bekend worden gemaakt met het wereldse buitengebeuren zoals een ritje met de auto,het verkeer,wandelen aan het riempje,andere honden,kinderen,en de alledaagse dingen in en om huis. Het is zeer belangrijk dat een pup in de eerste twaalf weken van zijn nog jonge leven zoveel mogelijk gesocialiseerd wordt.

Dit geeft hem meer zelfvertrouwen,en een open karakter in de toekomst,wat wij prefereren en waar de baasjes enkel profijt van zullen hebben.

De pups krijgen met zes weken hun eerste pupenting,met negen weken de tweede,en met twaalf weken krijgen ze de cocktailenting. De cocktailenting houdt in dat zij worden geŽnt tegen:Hondenziekte,Hepatitis,Ziekte van Weil, Parvo en Corona. Voor Hondsdolheid en Kennelhoest heeft de hond nog een extra enting nodig. Het ontwormen gebeurd bij ons op de leeftijd van tien dagen,drie weken,vijf weken,en zeven weken. De pups krijgen een Europees paspoort!!

Tussen de leeftijd van zes en negen weken worden de pups gechipt door de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland. Dit orgaan is het enige orgaan wat stambomen afgeeft voor gefokte rashonden in Nederland. De chipper van de Raad van Beheer gebruikt ISO microchips. Het nummer van de chip correspondeert met het nummer wat op de stamboom komt te staan. Het chipnummer kun je aflezen door middel van een chipreader.

Alle aspirant pupkopers krijgen,als hun een pup bij ons nemen, een koopovereenkomst,met daarbij voorwaarden betreffende te handelen bij problemen, wat voor beide partijen een goed gevoel geeft.

Men noemt dit ook wel garantiebepalingen,maar garantie geef je op een wasmachine,niet op levende wezens.

Als de pups acht weken oud  zijn,mogen zij naar hun nieuwe baasjes. De nieuwe baasjes hebben dan meestal al menig bezoekjes gebracht, en ontmoetingen  gehad met hun toekomstige huisgenootje die ze dan vanaf klein pupje van drie weken zien opgroeien totdat hij naar hun thuis komt. Zij hebben van ons zoveel mogelijk informatie meegekregen wat betreft opvoeding etc. Ook houden wij jaarlijks wandelingen,of een kenneldag,om iedere eigenaar de gelegenheid te geven het kontact met ons te behouden. Verder staan wij hun ook met raad en daad te woord!!!Met andere woorden,de garantie houdt niet op bij de voordeur :-)!

 

Wij verkopen geen pups op basis van e-mail contact.

Dit is enkel een prima communicatiemiddel om het eerste contact te leggen en ons te kunnen bereiken. Wilt u meer te weten komen over onze honden of onze pups,verzoeken wij u telefonisch contact met ons op te nemen.

 

Kort samengevat:

Een heleboel te lezen hier;

maar bent u nieuwschierig geworden hoe het er bij Huize Sumanshu aan toe gaat!

 

Wij verheugen ons op uw telefoontje!!

Ons telefoonnummer is 0031-(0)475-482406

klik hier om enkele filmpjes te kunnen zien van eerdere nestjes